Nieuws & events

Niet alleen online, maar ook offline.

Bekijk hier de korte video met een sfeerimpressie van ons jaarlijks zorgseminar:

Ons volgende event:
Zorgseminar dinsdag 17 mei 2022 – geef je nu alvast op!

Tijdens deze middag leren zorgprofessionals hoe zij het beste halen uit de bak aan data die zij hebben. Er wordt ingespeeld op actualiteiten in de zorg, er is een interactieve sessie en uiteraard gelegenheid om te netwerken.

Komend jaar weer een editie waarvan het onderwerp binnenkort bekend gemaakt wordt. Wacht niet te lang met inschrijven, dan ben je gegarandeerd van een plek! De eerste plekken zijn inmiddels door trouwe, tevreden bezoekers gereserveerd.

Geef je nu alvast op via info@biyond.nl

Zorgseminar donderdag 14 oktober 2021

Na een aantal maanden voorbereiding brak dan eindelijk de dag van het Zorgseminar 2021 aan. Vanaf het middaguur brak ook de zon door en tegelijk arriveerden de eerste gasten op de prachtige locatie van kasteel De Vanenburg in Putten. Na de ontvangst met een lunch, presenteerde Richard Wiersma het eerste onderdeel: het voorstelrondje en de rode draad van de dag: “Haal meer intelligentie uit je data”.


In de zorg wordt veel geregistreerd, met name gericht op bedrijfsvoering en verantwoording, ook aan externe partijen. Intern wordt deze bron van informatie vaak nog beperkt gebruikt. De oproep was om hier beter gebruikt van de maken. Een goede basis hiervoor kan gevonden worden in de FAIR Data Principles.


Aansluitend hierop vertelde Johnny van Cadsand hoe je vooruit kan kijken met data. Je data gebruiken om via begroten naar forecasten en uiteindelijk naar rolling forecasten kunt gaan. Alles geautomatiseerd, zodat je capaciteit vrij krijgt om samen met het management analyses te kunnen doen. De applicatie van CPMFactory, CPMLive, is inmiddels zover dat een rolling forecast met statistische modellen gevalideerd kan worden. Tijdens een demo is dit aan de aanwezigen getoond. De vraag: “waar sta jij in het maturity model” liet weten dat de meeste aanwezigen aan de basis staan met een traditionele begroting.

Tijd om daar dus over in gesprek te gaan. In groepen gingen zij uiteen en kregen de vraag mee: Hoe ga jij je organisatie anders vooruit laten denken in plaats van achteraf te verantwoorden? Per groep (onderverdeelt in GGZ/VVT/GHZ/ZH) werd een matrix ingevuld met de aspecten waaraan gedacht moet worden. Na deze interactieve sessie koppelde een vertegenwoordiger van elke groep  de resultaten plenair aan iedereen terug. Erg leuk en goed om te horen dat er eigenlijk nog veel langer over doorgepraat had willen worden.

Veel stof tot nadenken en genoeg om hierna mee aan de slag te gaan

Aldus één van de deelnemers

Als laatste mochten we luisteren naar Bram van de Groep. Samen met Philips hebben we een Population Health Management Dashboard ontwikkeld voor een grote huisartsengroep in de regio Haaglanden. Op basis van de gegevens die al door huisartsen en praktijkondersteuners zijn vastgelegd, is de kwetsbaarheid van patiënten met specifieke ziektebeelden bepaald. De praktijk prioriteert op basis van het dashboard de contacten met de patiënten. Aan de hand van een interview met de projectleider van de klant heeft Bram onze ervaringen met het project gedeeld.


Na de presentaties hadden we onder het genot van een hapje en drankje de gelegenheid verder te praten met elkaar.
Uit de ingevulde enquêteformulieren maken wij op dat we deelnemers aan het denken hebben gezet, er een aantal direct verder wil met het bespreken van de mogelijkheden om komend jaar voorbereid te zijn en te kunnen anticiperen op onverwachte ontwikkelingen. En dat zij niet kunnen wachten op een volgend seminar, diverse onderwerpen zijn aangedragen.

Ben jij benieuwd naar een van de (of alle) presentaties? Wil je persoonlijk bijgepraat worden? Stuur een berichtje naar info@biyond.nl t.a.v. Annemarie de Wolf


Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Biyond en data, benieuwd naar ons volgende event? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief!

Laat onderaan deze pagina je emailadres achter.