Het feit dat Board International grote ambities heeft zal niemand verbazen. Om deze ambities te verwezenlijken verandert Board het beleid voor softwareontwikkeling op meerdere punten.

Board

Wat als eerste zal opvallen is het aanpassen van de versienamen. Voortaan krijg een release niet gewoon een technisch getalletje ter aanduiding (zoals 10.7 of 11.3) maar ook, zoals het nu het geval is, een naam.

Deze verandering zal niet alleen aan de voorkant voelbaar zijn, maar ook op de achtergrond, in de development-dynamiek.

Board is van plan om ieder kwartaal met een update te komen binnen dezelfde release, waar telkens fixes, verbeteringen en nieuwe features in zitten.

Al deze updates zullen met  voorwaartse compatibiliteit gemaakt worden, zodat eenmaal overgestapt naar Spring Release alle volgende updates soepel zullen verlopen met de mogelijkheid om tussentijdse releases naar wens te kunnen overslaan.

Tegelijkertijd wordt ook hard gewerkt om het overstappen van versie 10 naar Spring 2021 Release zoveel mogelijk te automatiseren.

Wat betreft versie 10-reeks, de doorontwikkeling daarvan wordt eind Q2 2021 stilgelegd en nog voor één jaar lang een maintenanceperiode ingegaan, waarna de 10-versie volledig wordt uitgefaseerd. Dit is ook in lijn met de plannen om de meeste, zo niet alle, klanten dit jaar nog naar de nieuwste versie te laten upgraden.

Deze nieuwe release kent, net als zijn voorganger, geen Windows client en blijft ook beschikbaar voor cloud en on-premise architecturen.

Board Spring 2021 Release is sneller, stabieler en heeft veel nieuwe elementen. Hij combineert de beste functionaliteiten van versies 10 en 11 om de hoogst mogelijke prestaties en ongeëvenaarde flexibiliteit aan alle gebruikers te bieden.

Sommige belangrijke en interessante verbeteringen zijn hieronder toegelicht:

  • Unbalanced Hierarchies. Deze functionaliteit maakt het mogelijk om ongebalanceerde hiërarchieën te definiëren, met een veranderend aantal niveaus en subniveaus, hierbij wordt drill-down/drill-anywhere ondersteund en is data-entry met lock&spread over elk niveau van de hiërarchie mogelijk.
  • Excel Add-in. Deze geavanceerde koppeling met Excel maakt het mogelijk om formules te definiëren voor write-back vanuit Excelwerkbladen naar Board cubes. Op deze manier kunnen voorgeformatteerde werkbladen gekoppeld worden met Board. Tevens bestaat ook de mogelijkheid om nieuwe kolommen in een Board dataview via Excel toe te voegen.
  • R-connector. Een ingebouwde connector maakt het mogelijk om R-script vanuit een Board-procedure uit te voeren. Data wordt uit Board-cubes opgehaald en terug naar de cubes weggeschreven zonder nieuwe import-bestanden te maken of te verplaatsen.
  • Voor de administrators van cloud installaties zal de Subscription Hub een heel handig hulpmiddel zijn. Dit is de centrale plaats voor het gebruikers- en licentiebeheer, ook voor het configureren en administreren van Board cloud-platformen zoals federation van de corporate SAML2 authentication provider.

Dit is lang niet alles wat we van het nieuw Board-pakket kunnen verwachten

Spring 2021 Release is een technologische sprong in de toekomst, hierin zullen nog vele andere handige en veelbelovende functies worden uitgerold.

Board is één van de oplossingen die door de Biyond CPM-consultants wordt gebruikt voor budgetteren, voorspellen en plannen.

Board

Board is de geprefereerde Business Intelligence (BI) en Corporate Performance Management (CPM) oplossing voor meer dan 3.000 organisaties. Met deze All-in-one oplossing krijg je inzicht in dit soort vragen en kan je onderaan de streep betere beslissingen nemen.

André Kuryenyev – CPM Consultant

Terug naar alle blogs